Spara 10 % på biljetter till Aalborg Zoo

När du bokar via Feriepartner får du rabatt på inträdet till de populära isbjörnarna, de sällsynta afrikanska elefanterna och de spännande orangutangerna
Sök efter stuga
Feriepartner Danmark
Filtrering
Avstånd till strand/kust i meter
  • Swimmingpool
  • Bubbelpool

Sovrum

Badrum

Sök på hus-ID./ Adresse

Kom nära djuren på Aalborg Zoo

I hjärtat av Aalborg ligger en trivsam grön oas. Ta del av mängder av spännande och exotiska djur, underbara omgivningar samt skojiga och lärorika aktiviteter som ger dig en inblick i hur djuren faktiskt lever.

Aalborg Zoo har funnits i över 80 år. Här hittar du allt från vilda tigrar till sällsynta röda pandor – för att inte nämna de söta getkillingarna.

Det finns många avskilda rekreationsområden där du kan koppla av och smälta alla intryck från Aalborg Zoo över en picknicklunch eller en rykande het kopp kaffe, samtidigt som du njuter av parkens sprudlande färger.

Djur från världens alla hörn

Med över 140 olika djurarter kan du enkelt tillbringa en hel dag inne på detta vackra zoo på Nordjylland.

Vinka till de nyfikna orangutangerna, hälsa på de busiga schimpanserna och låt dig imponeras av de majestätiska isbjörnarna.

Besök Afrika-byn där de enda afrikanska elefanterna i hela Danmark strövar omkring bland andra djur från den stora kontinenten i en autentisk afrikansk omgivning. Här kan du även delta i spännande aktiviteter som matlagning och dans.

Eller varför inte hälsa på de tillgivna getterna, skåda de långnackade girafferna eller njuta av regnskogsmiljön bland papegojorna, leguanerna och tapirerna i tropikernas hus?

Rovdjurens hägn

Den nya rovdjurshägnen ger möjlighet att komma riktigt nära de vackra Sumatra-tigrarna och asiatiska lejonen som här strövar omkring på ett gigantiskt område.

Gångbron över anläggningen ger en fantastisk vy över det praktfulla området där tigrarna och lejonen kan leva som i sitt naturliga habitat i en omgivning som liknar deras ursprungsmiljö.

Promenera under och ovan jord och skåda dessa mäktiga kattdjur ur olika vinklar. Se tigrarna ur ett fågelperspektiv från tornen som blickar ut över området, titta ett lejon rakt i ögonen från de underjordiska gångarna eller följ de slingrande djungelstigarna kring anläggningen och upptäck djuren som lever där.

En annan spännande aktivitet är att se på när djurskötarna flera gånger i veckan gör i ordning köttet och matar de stora djuren.

Berättelser och framträdanden

På Safari-scenen i parken kan du höra på när djurskötarna berättar alla tänkbara historier om djuren. Oftast har de förstärkning i form av hästar, grisar och hönor som bidrar med alldeles egna uppvisningar.

Och Safari-Simon gör så gott han kan med att förtälja sina djungeläventyr samtidigt som han försöker hålla pli på papegojan Sonny och orangutangen Pengo.

Vill du veta mer?

Besök Aalborg Zoos webbplats där du kan ta reda på om Aalborg Zoo har just de djur som du vill se. Du kan även följa med i vardagen hos isbjörnarna, tigrarna, lejonen och vildhundarna via webbkameror som sänder direkt dygnet runt.

Eller hämta appen där du enkelt kan överblicka parken, se utfodringstider och hålla dig underrättad om olika evenemang varje dag.

Så här får du rabatt

Rabatten gäller enbart om du hyr ett fritidshus via ett lokalt Feriepartner-ombud som erbjuder rabatter. Du hittar en lista över ombud på den här sidan.

När du hämtar nycklarna till din stuga får du en kupong som du måste ta med till attraktionen för att få rabatten när du köper biljetter.

Kupongen kommer att skickas till dig tillsammans med ditt hyresbevis.

Stäng