Sillfestival i Hvide Sande

Upplev den välbesökta sillfestivalen – i Hvide Sande hittar du ett av de bästa sillfiskena i Danmark
Sök efter stuga
Välj ankomst- och avresedag
Filtrering
Avstånd till strand/kust i meter
  • Swimmingpool
  • Bubbelpool

Sovrum

Badrum

Sök på hus-ID./ Adresse

Stor tävling i sillfiske i Hvide Sande

Varje år arrangeras en mycket välbesökt tävling i sillfiske i Hvide Sande. Evenemanget kallas också det inofficiella VM i sillfiske.

Sillfestivalen pågår under sista helgen i april. Sillfestivalen är populär, så du bör boka stuga i Hvide Sande i god tid om du vill försäkra dig om en plats i området när evenemanget pågår.

Du hittar mer information om evenemanget på Sildefestivalens hemsida: www.sildefestival.dk

Sillfiske

Är det något som Hvide Sande är känt för så är det sillfisket. Du hittar helt enkelt inte bättre sillfiske någon annanstans. Och inte nog med det – fisket återkommer två gånger om året.

Vårsill och höstsill

Vårsillen kommer till slussarna i Hvide Sande i slutet av mars eller början av april och är kvar där till en bit in på juni.

Under hösten kommer fisket igång igen i september. Fisket sträcker sig ofta hela vägen till jul när förhållandena är gynnsamma. På hösten fångar du höstsill, som tillhör en annan typ av sill än den som kommer på våren.

Höstsillen är större och fetare och passar särskilt bra att göra julsill av.

Sillfiske vid slussarna

Fisket sker främst vid slussarna i Hvide Sande. Här står fiskarna i stora stim och väntar på att kunna komma igenom slussen. Vid slussen finns en plattform som du fiskar ifrån. På den norra sidan av slussen finns det en väg för rullstolsbundna. Du kan också fiska från andra platser i hamnen och på bryggorna.

Hyr en stuga vid slussarna i Hvide Sande

Vid slussen i Hvide Sande kan du hyra en av de populära stugorna som går under namnet ”Slusehuse”. Dessa stugor ligger precis vid vattenkanten och har en fantastisk utsikt över vattnet– en perfekt bas för sillfisket vid slussen. De flesta av slusshusen är anpassade för sportfiske, vilket innebär att de har en stor frys och en rensningsplats.

Fiske från vågbrytare och bryggor

Fiske från vågbrytare och bryggor är trevligt och en ytterst familjevänlig fiskemetod. Du har näst intill fångstgaranti på de många bra och solida vågbrytarna och bryggorna i Hvide Sande.

På vissa av vågbrytarna och bryggorna kan du fiska flera hundra meter ut i Nordsjön, och på andra platser fiskar du i hamnen. Gemensamt för vågbrytarna och bryggorna är att de är riktigt bra fiskeplatser med stor chans att fånga fin matfisk.

Du kan köpa fiskekort och förse dig med fiskeutrustning på Kott Fritid Hvide Sande och Lystfiskeren i Hvide Sande.

Hitta en sportfiskarvänlig stuga att hyra i Hvide Sande

Stäng