Cykelsemester vid Ringkøbing Fjord

Området runt Ringkøbing Fjord passar alldeles utmärkt för en aktiv cykelsemester. Fina cykelvägar och skön natur gör det till ett sant nöje
Sök efter stuga
Feriepartner Danmark
Filtrering
Avstånd till strand/kust i meter
  • Swimmingpool
  • Bubbelpool

Sovrum

Badrum

Sök på hus-ID./ Adresse

Aktiv semester på cykel med en stuga som utgångspunkt

Du upplever den vackra naturen vid Ringkøbing Fjord och Holmsland Klit på ett särskilt intensivt sätt när du sitter på en cykelsadel. Det är därför bäddat för att antingen ta med en cykel eller hyra en när du ska på semester i en stuga vid Nordsjön.

Cykelvägar vid Hvide Sande

Mellan Søndervig och Hvide Sande finns en asfalterad cykelstig som går längs huvudvägen. Det är alltså lätt och enkelt att cykla från stugorna i området till Hvide Sande och Søndervig. Det finns också asfalterad cykelväg från Søndervig till Ringkøbing och från Søndervig till Houvig.

Vestkyststien

Längs hela kusten från Thorsminde till Nymindegab går en cykelväg som är en del av den 560 km långa Vestkyststien, en så kallad Nationell cykelväg. Vägen är asfalterad på en del ställen medan den på andra håll är en grusväg. På Holmsland Klit från Søndervig till Nymindegab går vägen ner genom stugområdena.

Förslag på cykeltur

Ta en tur runt Ringkøbing Fjord på cykel. Då gör du dig en unik bild av naturen i Västjylland. Här kan du uppleva både hedar, fågelreservat vid Tipperne, Skjern Å, badorter längs kusten, den gamla köpstaden Ringkøbing och mycket annat. Turen är 100–120 km, beroende på vilken rutt du väljer. Både nybörjare och professionella cyklister kan ge sig ut på leden, som mycket väl kan avverkas på en hel dag. Du bestämmer själv om du vill ta den ena eller andra vägen runt – du avslutar alltid hemma i din stuga.

Det finns flera förslag till intressanta cykelturer på Hvide Sandes officiella hemsida. Hitta cykelvägar på Hvidesande.dk.

Uthyrning av cyklar och utrustning

Om du inte själv har möjlighet att ta med din cykel, kan du hyra cyklar på flera olika ställen i närområdet.

Här kan du hyra cykel

Hvidesandebike.dk
Här får du cyklarna levererade direkt till din stuga och Hvidesandebike hämtar dem igen när du använt dem färdigt.
www.hvidesandebike.dk
Telefon +45 97 31 10 32

Hvide Sande Camping
Karen Brandsvej 70, Årgab
6960 Hvide Sande, Danmark
Telefon +45 97 31 12 18

Bjerregaard Camping
Sdr. Klitvej 185, Bjerregaard
6960 Hvide Sande, Danmark
Telefon +45 97 31 50 44

Stäng