Spara 10 % på biljetter till Nordsøen Oceanarium

Bo i ett fritidshus från Feriepartner och få rabatt när du utforskar livet på botten av Nordsjön – kom nära lekfulla sälar och skåda de respektingivande hajarna i norra Europas största akvarium
Hitta stuga
Sök efter stuga
Bornholm Nordjylland Limfjorden Västjylland Mellersta Jylland Östjylland Sydöstra Jylland Fyn med öar Nordsjälland Sydvästra Själland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
JUNI 2020
Ti On To Fr
22 25
26
27
28
29
30
31
23 01
02
03
04
05
06
07
24 08
09
10
11
12
13
14
25 15
16
17
18
19
20
21
26 22
23
24
25
26
27
28
27 29
30
01
02
03
04
05

2. Välj tidsperiod

1 VECKA
2 VECKOR
3 VECKOR
3 Dagar
4 Dagar
Se fler
2 Dagar
3 Dagar
4 Dagar
5 Dagar
6 Dagar
1 VECKA
8 Dagar
9 Dagar
10 Dagar
11 Dagar
12 Dagar
13 Dagar
2 VECKOR
3 VECKOR
4 VECKOR

1. Välj gäster

Vuxna


Barn (0–11 år)


Husdjur

Filtrering
Avstånd till strand/kust i meter

Sovrum

Badrum

På botten av Nordsjön kryper och krälar det av liv

Dyk ner under ytan och upptäck ett spännande, märkligt och spektakulärt universum bebott av fiskar – stora och små, färgglada och mindre färgglada, vänliga och blodtörstiga.

Mängder av spännande och lärorika äventyr väntar inne på Nordsøen Oceanarium.

Följ med på en tur ner till botten av Nordsjön, träffa på fiskarter du inte trodde fanns, kravla runt i vraket efter en trålare och fånga krabbor med dina bara händer.

Sju destinationer

Ge dig ut på expedition i det stora akvariet till sju olika destinationer på land, till havs och till Nordsjöns djupaste botten.

Varje destination – som var och en har ett eget akvarium – avspeglar de olika livsformer som finns på havets botten, och på vägen träffar du på många sällsynta fiskarter, från klumpfisk till kummel, säl till knaggrocka och gråhaj till djävulsrocka.

Lär dig om livet ombord på en fiskebåt och kryp in i vraket efter en trålare där du måste vara redo att ställas inför havets ruskiga djup, blodtörstiga havskatter och stora havsålar.

Följ med till Nordsjöns allra djupaste delar och upplev mörkret och det enorma vattentryck som råder 725 meter under ytan – förhållanden som bara räkor och humrar trivs i.

Expeditionen gör också en anhalt vid akvariets sälhägn där du får träffa Limfjordens nyfikna och snabba sälar och ta del av deras lekfulla spratt på nära håll. Det är inte det lättaste att slita sig från dessa söta djur som du kan beskåda från glastunneln under bassängen.

Var med vid utfodringen

Var med på nära håll när dykarna handmatar fiskarna i den stora tanken som rymmer 4,5 miljoner liter vatten.

Det är en fantastisk syn när fiskarna nyfiket bildar en svärm kring dykarna, och på Oceanarium kan du beskåda hela spektaklet genom den stora glasrutan – eller via undervattenskameran som dykarna har med sig ner för att fånga närbilder av högsta kvalitet.

Det är vid utfodringen som du får träffa den stora och finurliga klumpfisken, den blixtsnabba sillen och hajarna med sina sylvassa tänder.

Sill till sälarna

Även sälarna måste utfodras, och de gör gärna något konststycke som tack för maten, givetvis till publikens och i synnerhet barnens förtjusning.

Se hur de slingrar och slänger sig i utomhusbassängen när skötarna kastar ut sill till dem och berättar för publiken om sälarnas liv i såväl det vilda som på Nordsøen Oceanarium.

På Krabbkusten strax utanför kan den som vill fånga krabbor, men akta fingrarna!

Akvariet kittlar alla sinnen

Ett besök på Nordsøen Oceanarium erbjuder inte bara en fascinerande inblick i livet under havsytan. Du får en upplevelse som är både rolig och lärorik, och vi är rätt säkra på att när du åker hem har du lärt dig något som du inte visste tidigare

Vet du hur snabbt en sill kan simma och att du faktiskt kan simma snabbare än den? Eller tror du att du är starkare än en hummer?

I känselbassängerna kan du klappa en flundra på ryggen, känna på en sjöborres piggar och stryka med handen över en enorm piggvar. Om du vågar, alltså.

Så här får du rabatt

Rabatten gäller enbart om du hyr ett fritidshus via ett lokalt Feriepartner-ombud som erbjuder rabatter. Du hittar en lista över ombud på den här sidan.

När du hämtar nycklarna till din stuga får du en kupong som du måste ta med till attraktionen för att få rabatten när du köper biljetter.

Kupongen kommer att skickas till dig tillsammans med ditt hyresbevis.

Stäng